T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Dr.Necla Yazıcıoğlu İlkokulu

Okulumu Seviyorum Çünkü....

Neden FARKLI’yız ?


Çünkü  Dr. NECLA YAZICIOĞLU İLKOKULU;

Bakım Evi , çocuk,  eğlence merkezi, sabah gelinip akşama kadar kalınan bir yer  değil, OKUL Öncesi ve İlkokul EĞİTİM ve EBEVEYN EĞİTİM  KURUMU dur.

 

Biz DR. NECLA YAZICIOĞLU ÇOCUKLARI;

Okulumuzda YAŞAMAYI ve ÖĞRENMEYİöğreniyoruz..

Her türlü  hava koşuluna rağmen FIRSAT EĞİTİMLERİNİ hiç kaçırmayız.  Özel gün ve haftaları yerinde kutlamayı severiz. Toplumda nasıl davranmamız gerektiğini anca dış mekan gezilerimizle öğrenebiliriz. Öyle sinema ,tiyatro değil . Elbette oralara da gideriz ama ; asıl bizim ilgimizi hayatımızın içinde ,günlük kullanımlarımızda olan ve nasıl üretildiklerini hep merak ettiğimiz üretim yerleri çeker. Bu arada NİYE sorusunu sürekli sorarız. Öğretmenlerimiz bu soruyu az sorduğumuzda endişelenirler. Çünkü Öğretmenlerimizin bizi buralara götürmelerindeki hedefi ; araştıran,soran,merak eden ÖĞRENMEYE İLGİLİ bireyler olmamız içindir.  Bu durum bazen anne babalarımız için zor olsa da biz çok mutluyuz 🙂

Bazen TİYATROYA ,bazen de SİNEMA ya gideriz.  ne öğretmenlerimizin ilk amacı toplum içinde nasıl davranmamızı gerektiğini öğrenmemizi sağlamaktır.  Elbette çok eğleniriz ama eğlenirken sinema ya da tiyatro da sessiz olmamız gerektiğini, önde oturanları rahatsız etmememiz gerektiğini biliriz.                                                                     Çünkü bizler SAYGILI BİREYLERİZ .

Estetik ve tarihi değerlerimizi incelemek için MÜZE gezilerimiz vazgeçilmezlerimizdendir. Gidip görüp incelenecek öyle çok müze var ki ; hiç birini kaçırmak istemiyoruz. Ama bizim için en özel müzeler ATAMIZ‘la ilgili olanları. Biz biliyoruz ki ; Gelecek biz’iz ,bizler bu güzel yurdun istikbali, yıldızıyız. Çünkü biz ATATÜRK ÇOCUKLARIYIZ…e

Çevremizi temiz tutmamız gerektiğini biliyoruz. Sokağa çöp atanları da uyarıyoruz. Zaman zaman okulumuzun etrafında ve yakın parklarda çevre temizliği yapıyoruz.  Çünkü ÇEVREMİZE DUYARLI bireyleriz.

 

BİZ FARKLIYIZ ÇÜNKÜ  ;

  KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK MEZUN OLUR, ÖĞRENİM HAYATIMIZA BAŞARIYLA MERHABA DERİZ..

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.09.2017 - Güncelleme: 01.03.2018 04:22 - Görüntülenme: 1190
  Beğen | 0  kişi beğendi